Birincilik Ödülü

Türkiye’de Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonun kurucusu olan Ord. Prof. Dr. Osman Cevdet Çubukçu‘un anısına her yıl düzenlenen “Geleneksel Çubukçu Sempozyumu” 2003 yılından beri İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı tarafından düzenlenmektedir. Katılımın ücretsiz olduğu sempozyum her yıl Kasım veya Aralık ayı içinde gerçekleştirilmektedir. Sempozyumun daimi Onursal Başkanı Ord. Prof. Dr. Osman Cevdet Çubukçu’ un kızı olan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ender Berker’dir. Her yıl bu sempozyum kapsamında üç akademisyene ödül verilmektedir.

Fakültemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı sorumluluğunda yürütülen "Strain sonoelastographic evaluation of biceps muscle intrinsic stiffness after botulinum toxin-A injection" başlıklı çalışma ile öğretim üyemiz Yrd.Doç.Dr. Ayhan AŞKIN, 09 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da düzenlenen 47. Çubukçu Günleri etkinliği kapsamında, Geleneksel Çubukçu Araştırma Yarışmasında birincilik ödülüne layık görülmüştür. Başta Yrd. Doç. Dr. Ayhan AŞKIN olmak üzere çalışmada emeği geçen öğretim üyelerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.